Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2024


Η διεθνής έκθεση τροφίμων και ποτών SIAL 2024 βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στο Παρίσι, συγκεντρώνοντας περισσότερους από 7.500 εκθέτες και παρουσιάζοντας πάνω από 400.000 προϊόντα από όλο τον κόσμο. Από τις 19 έως τις 23 Οκτωβρίου, το εκθεσιακό κέντρο Parc des Expositions de Paris-Nord Villepinte φιλοξενεί μια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις του κλάδου, πλημμυρίζοντας με συμμετοχές από κάθε γωνιά του πλανήτη. Ανάμεσά τους και η Ελλάδα, η οποία καταλαμβάνει την 7η θέση σε συμμετοχές, με πάνω από 250 ελληνικές επιχειρήσεις και οργανισμούς.  Το FOODReporter βρίσκεται στην Πόλη του Φωτός και συνομιλεί με τους Έλληνες εκθέτες, εξερευνώντας τους στόχους που έχουν θέσει, τις φιλοδοξίες τους, τα μελλοντικά τους σχέδια και την οπτική τους για τη γαλλική αγορά, αποκαλύπτοντας τις στρατηγικές τους για την επιτυχία και τις νέες ευκαιρίες που κυνηγούν. Η SIAL 2024 δεν περιορίζεται μόνο στην έκθεση προϊόντων, καθώς οι συζητήσεις επικεντρώνονται σε παγκόσμια ζητήματα που επηρεάζουν τη βιομηχανία τροφίμων και ποτών. Οι θεματικές αφορούν στη μεταβολή των διατροφικών συνηθειών τις τελευταίες δεκαετίες, τη διασφάλιση της διατροφικής ανεξαρτησίας σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς και την προβολή της γαστρονομικής κληρονομιάς κάθε περιοχής.  Παράλληλα, η έκθεση φιλοξενεί καινοτομίες που αφορούν στη βιομηχανία τροφίμων, μέσα από νέες μελέτες και ένα πλούσιο πρόγραμμα συνεδριών.  Το FOODReporter σε συνεργασία με το σελφ σέρβις θα σας δώσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα για την πορεία της ελληνικής και ξένης συμμετοχής στη SIAL, προσφέροντας πολύτιμες πληροφορίες για τον ανταγωνισμό και τις νέες ευκαιρίες που δημιουργούνται στη γαλλική και διεθνή αγορά. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στις ελληνικές επιχειρήσεις και παραμένουμε συνοδοιπόροι σε αυτό το σημαντικό ταξίδι εξωστρέφειας και νέων προοπτικών.

 

Φωτεινή Αποστόλου

 

Πηγή: FOODReporter 21 Οκτωβρίου 2024 #1275, σελίδα 5.