IFIC: Μαγείρεμα και προετοιμασία στο σπίτι οι νέες συνήθειες των καταναλωτών
Η ανησυχία για την ασφάλεια των τροφίμων στις διαδικτυακές αγορές
Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2020
Περίπου το 85% των Αμερικανών άλλαξαν τις τροφές που έτρωγαν ή τον τρόπο με τον οποίο προετοίμαζαν τα γεύματά τους εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού σύμφωνα με την έρευνα Food and Health που πραγματοποίησε το International Food Information Council (IFIC). Η μεγαλύτερη αλλαγή που συντελέστηκε αφορά στο ότι το 60% των καταναλωτών ανέφερε ότι μαγείρευε περισσότερο στο σπίτι. Ένας στους τρεις είπε ότι πλέον τρώει περισσότερα σνακ, ενώ ο ένας στους τέσσερις ανέφερε ότι σκέφτεται το φαγητό περισσότερο από ό,τι συνήθως. Περίπου το 20% ανέφερε ότι τρώνε πιο υγιεινά και ότι τρώνε περισσότερα φαγητά τα οποία έχουν ετοιμάσει και καταψύξει.
Άλλαξαν οι συνήθειες των νέων
Αυτές που επηρεάστηκαν περισσότερο από την πανδημία είναι οι διατροφικές συνήθειες των νεότερων καταναλωτών, καθώς το 40% των Αμερικανών ηλικίας μέχρι 35 ετών δήλωσαν ότι έτρωγαν περισσότερα σνακ σε σχέση με το συνηθισμένο. «Αυτό που θα πρέπει να εξεταστεί είναι το κατά πόσο οι νέες αυτές διατροφικές συνήθειες που εμφανίστηκαν κατά την πανδημία θα παραμείνουν ή πρόκειται για κάτι προσωρινό», λέει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του IFIC, Joseph Clayton.
Πηγή: FoodReporter τεύχος #0299 16-06-2020